Aanbesteden en kort geding

Aanbesteden is complexe materie en een vak apart. Vaak gelden er korte termijnen met onduidelijke criteria. Dan is het fijn om een legal partner te hebben die met begrip van uw onderneming, snel ondersteuning kan bieden, strategisch advies kan geven en als het moet kan procederen.

Aanbesteden

Als een aanbestedende dienst een werk wil laten realiseren, diensten of leveringen wil inkopen, of de exploitatie van een werk of dienst wil uitbesteden, komt het aanbestedingsrecht om de hoek kijken. Basisprincipes van gelijke behandeling, transparantie zijn daarin leidend, evenals non-discriminatie en proportionaliteit.

In de praktijk lopen aanbestedende diensten zowel voor, tijdens, als na een aanbestedingsprocedure tegen verschillende vragen aan. Bijvoorbeeld over de inrichting van de aanbestedingsprocedure, de afwijzing- of gunningsbeslissing en de motivering daarvan en over mogelijke wijzigingen tijdens de uitvoering.

Kort geding

Aanbestedingen bevatten vaak spelregels over de mogelijkheid om een kort geding aan te spannen. Dit kan het geval zijn wanneer er bezwaren zijn tegen de inrichting van de aanbestedingsprocedure of de voorlopige gunningsbeslissing. Door de vaak korte bezwaartermijnen is snelheid van belang. Met Kienhuis Legal heeft u een partner die de spelregels van bezwaar in aanbestedingen goed kent.

Wat we doen

Wij hebben ruime ervaring met de uitdagingen waarvoor aanbestedende diensten en inschrijvers komen te staan. We staan partijen bij in nagenoeg alle sectoren en in alle fases van aanbestedingsprocedures. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen en beoordelen van aanbestedingsdocumentatie, ondersteuning bij de nota van inlichtingen en het beoordelen en opstellen van de selectie-/gunningsbeslissing. Onze specialisten fungeren als sparringpartner en helpen u met het kiezen van de juiste strategie. Waar nodig treden wij voor u op in gerechtelijke procedures en bij klachtprocedures bij de Commissie van Aanbestedingsexperts. Daarnaast doceren onze advocaten op het gebied van aanbestedingsrecht en publiceren zij regelmatig in vakliteratuur.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.


Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Aanbesteden en kort geding

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.