Familie en vermogen

Iedere familie is uniek en heeft haar eigen wensen en opvattingen. Ook als het om vermogen gaat en op welke manier dit wordt overgedragen naar een volgende generatie. Het begint met begrip voor uw persoonlijke situatie. De notarissen van onze afdeling familierecht gaan het persoonlijke gesprek met u aan en adviseren u over de meest optimale manier om alles vast te leggen. Familiebanden spelen een rol en dat maakt het een emotionele aangelegenheid en lastig te overzien. Met elkaar zorgen we dat uw wensen goed zijn vastgelegd, zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid. Hoe u het liefste uw vermogen nalaat, dat is natuurlijk aan u. Wij helpen u met het vastleggen hiervan.

Experts in familie en vermogen

Estateplanning

Estate Planning gaat over alles dat te maken heeft met de overdracht van uw vermogen naar een volgende generatie. En dat kan best ingewikkeld zijn. Ook kan het emotioneel zijn en lastig te overzien. Daar helpen we u graag bij.
Lees meer

Familiebedrijf, familiestatuut en opvolging

Een familieonderneming is een bijzondere onderneming. Naast de gebruikelijke problemen die kunnen voorkomen binnen een bedrijf, kunnen ook de familiebanden een rol spelen. Het is daarom essentieel om afspraken goed vast te leggen. Een familiestatuut kan daarbij helpen. Hierin wordt het gedachtegoed van de familie, de wensen voor de toekomst en de verhoudingen in de basis vastgelegd.
Lees meer

Goede doelen

Het is mogelijk om (een deel van) uw vermogen na te laten aan een goed doel, stichting of vereniging. Dat regelt u in een testament, maar kan ook bij leven worden geregeld.
Lees meer

Huwelijk en samenleven

Ook de mooiste momenten in het leven vragen soms om juridisch advies. In het geval van trouwen of samenwonen is het veelal te adviseren om huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst op te laten maken. Zo zorg je dat alles goed is vastgelegd, mocht het later onverhoopt toch tot een scheiding komen.
Lees meer

Levenstestament

Met het begrip levenstestament wordt in Nederland een strikt persoonlijk, herroepbaar document aangeduid waarin iemand vastlegt wat de wensen zijn voor de situatie dat degene bij leven niet meer in staat is bepaalde of alle handelingen te verrichten of bepaalde of alle beslissingen te nemen, zowel privé als zakelijk.
Lees meer

Testamenten

Met een goed testament regelt u zaken voor het geval u er niet meer bent. Nadenken over een testament is niet altijd prettig, maar als alles goed geregeld is, geeft dat rust en duidelijkheid voorals u er niet meer bent voor u en uw naasten.
Lees meer

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Familie en vermogen

Henry van Halen

Notaris (Partner)

Maria-Simone Verweij - Grimmelikhuijsen

Toegevoegd Notaris

Madeline Westers - Koopmans

Kandidaat-notaris

Jolanda Steenhuis

Juridisch medewerker

Sabine Kerver

Juridisch medewerker

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.