German Desk

De German Desk van Kienhuis Legal biedt ondernemers ondersteuning bij het internationaal zaken doen, met name tussen Nederland en Duitsland en vice versa. Onze specialisten helpen je graag verder.

Duitse ondernemers

De German Desk biedt ondersteuning aan Duitse en Duitstalige ondernemers die zaken (gaan) doen in Nederland op allerlei rechtsgebieden. De medewerkers van de German Desk zijn allen volledig tweetalig en spreken vloeiend Nederlands en Duits. Taalproblemen zijn dan ook geen issue. Vertalingen kunnen in-house worden opgesteld. Wij hebben jarenlange ervaring met het Duitse zakenleven, de cultuur en de rechtsverschillen.

Nederlandse ondernemers

Wij zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor Nederlandse ondernemers die zakendoen in Duitsland, geschillen hebben, werknemers in dienst hebben, of bijvoorbeeld een vestiging willen openen. Ons advies is gebaseerd op het Nederlandse recht. We kunnen veel voorkomende vragen identificeren en u tijdig doorverwijzen binnen ons internationale netwerk van Duitse advocaten- en accountantskantoren. Daarnaast fungeren we, dankzij onze kennis van taal-, cultuur- en rechtsverschillen, vaak als aanspreekpunt voor Duitse adviseurs.

Hier kunt u ons voor bellen:

Werknemers, arbeidsrecht en pensioenen;

Huurovereenkomsten met buitenlandse partijen;

(Internationale) joint-ventures;

Internationale fusies en bedrijfsovernames;

Grensoverschrijdende herstructureringen en omzettingen;

Bestuurdersaansprakelijkheid;

Agentuur-, distributie- en franchiseovereenkomsten;

Huurovereenkomsten;

Merken, octrooien, cloud computing, privacy en andere ICT-aspecten;

Insolventies en zekerheden;

Vastgoed en financieringen;

Geschillen met Duitse en Duitstalige partijen;

Het vertalen van juridische documenten naar het Duits.

Lidmaatschappen

Heeft u vragen?
Neem contact met ons op