Technologie en innovatie

Technologie en innovaties spelen een grote rol in een snel veranderende wereld. Bij Kienhuis Legal staan we voor u klaar met juridisch advies en helpen we u met vragen over innovatiebescherming, intellectueel eigendom, maar kijken we ook naar alle ontwikkelingen rondom AI en bieden we hulp bij IT-overeenkomsten.

Wilt u weten aan welke juridische eisen uw high tech oplossing moet voldoen? Bent u slachtoffer van cybercrime? En wat mag er eigenlijk wel en niet als het gaat om persoonsgegevens? Voor deze en andere vragen staan onze specialisten voor u klaar.

Experts in technologie en innovatie

Intellectueel eigendom en innovatiebescherming

Een nieuw product, merk, of technologie is niet alleen reden tot blijdschap, het vraagt ook om de juiste bescherming, zodat een ander er niet mee vandoor gaat. Kennisgedreven organisaties zijn afhankelijk van de bescherming van hun intellectuele eigendom en bedrijfsgeheimen. Omdat intellectueel eigendom vandaag de dag erg waardevol is, wordt er regelmatig over onderhandeld en geprocedeerd. In zo’n geval wilt u kunnen leunen op de kennis van een ervaren business partner.
Lees meer

IT contracten en geschillen

Mensen en organisaties kunnen vandaag de dag niet meer zonder goede IT systemen. Of het nu over administratieve software gaat of het bestellen van een pizza, alles is verweven met digitale technologie. Bij veel IT-projecten gaat er echter weleens wat mis. Het eindresultaat voldoet dan bijvoorbeeld niet aan de verwachtingen, het project wordt vroegtijdig stopgezet of de oplevering is te laat. Het vooraf maken van goede afspraken is cruciaal om schade in een later stadium te voorkomen.
Lees meer

Kunstmatige Intelligentie (AI)

Als iets de gemoederen flink bezighoudt dan is het wel Artificial Intelligence (AI). De opkomst van AI gaat ontzettend snel en het was even wachten op een vorm van regelgeving. Met de AI-verordening, de eerste uitgebreide AI-wet ter wereld, is die regelgeving er. Kienhuis Legal volgt de ontwikkelingen rondom AI op de voet en ons AI-team staat klaar om u te helpen met de uitdagingen van vandaag én morgen.
Lees meer

Mediarecht

In de dynamische mediawereld is snelle juridische ondersteuning haast onmisbaar. Publieke belangen, zoals de vrijheid van meningsuiting, en de persvrijheid in het bijzonder, verhouden zich vaak slecht tot private belangen zoals reputatiebescherming, privacy en portretrecht. Daardoor kan het flink schuren. Precies op dit snijvlak beschikt Kienhuis Legal over uitgebreide expertise om uw belangen te behartigen.
Lees meer

Persoonsgegevens en privacy

Veel bedrijven en organisaties beschikken over persoonlijke gegevens van burgers. En zelf deelt u (on)bewust persoonsgegevens van uzelf. Om misbruik te voorkomen zijn er wetten en regels die uw privacy beschermen. De bescherming van persoonsgegevens is uiteraard belangrijk, maar wat er wel en niet mag en hoe dit wordt gehandhaafd is niet altijd duidelijk. Kienhuis Legal helpt u met het vertalen van de regels naar praktische actiepunten.
Lees meer

Telecommunicatierecht

De wereld wordt steeds digitaler. De regelgeving voor aanbieders van digitale (telecommunicatie)diensten neemt daardoor toe en dat gaat ook gepaard met een toename aan toezicht. Zowel in Nederland als in Europa. Online platformen, VOIP-aanbieders en vele andere aanbieders van digitale communicatie, hebben zich aan steeds strengere regels te houden.
Lees meer

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Technologie en innovatie

Lesley Broos

Advocaat (Partner), Bestuur

Roeland de Bruin

Senior advocaat

Eduard Lievens

Senior advocaat

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.