Ondernemingen

Als ondernemer komen er veel juridische vraagstukken op uw pad. Wat vaak begint met een enkele onderneming kan uitgroeien tot een groot concern. De advocaten en notarissen van Kienhuis Legal zijn gespecialiseerd op het gebied van ondernemingen en kunnen u ontzorgen, ook in internationale gevallen.

Wij denken met u mee en staan klaar met praktisch en helder advies op onder andere het gebied van het oprichten van ondernemingen en samenwerkingsverbanden/joint-ventures, het begeleiden van overnames, het sluiten van commerciële contacten en andere overeenkomsten (zoals koop-/aandeelhouders- en managementovereenkomsten), ontvlechtingen, herstructureringen en het opmaken van algemene voorwaarden.

Ook staan wij u bij in het geval van geschillen of een (naderend) faillissement.

Experts in ondernemingen

Commerciële contracten

Als ondernemer ziet u mogelijkheden zoals het ontwikkelen van nieuwe producten, het verbreden van verkoopkanalen, of het delen van kennis om te groeien. Maar, "vertrouwen komt te voet en gaat te paard”. Dus om kansen te benutten en succesvol te zijn, is het cruciaal om duidelijke en solide afspraken te maken tussen alle betrokken partijen.
Lees meer

Corporate governance

Een belangrijke voorwaarde voor het succes van een onderneming is goed bestuur. Dat klinkt als een ‘open deur’, maar hier komt veel bij kijken, zeker bij grotere organisaties. Via een duidelijke corporate governance regelt u de verhoudingen tussen bestuurders, commissarissen en aandeelhouders en bepaalt u hoe er leiding wordt gegeven aan de organisatie. Dat vraagt om maatwerk, want iedere situatie en organisatie is uniek.
Lees meer

Ondernemingen - Financiering en zekerheden

Om te kunnen ondernemen is vaak een financiering nodig. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een investering, een bankfinanciering of door de uitgifte van bedrijfsobligaties. Wat altijd samenvalt met een financiering is de wens van de geldverstrekker om zekerheid te krijgen dat de financiering wordt terugbetaald. Dit kan aan de hand van pand- of hypotheekrechten én zakelijke of particuliere borgstellingen. Maar de wetgeving hierover is complex en geldverstrekkers - zoals banken - hanteren vaak veel ‘kleine letters’.
Lees meer

Fusies en overnames

Het aankopen of verkopen van een bedrijf is geen eenvoudige zaak . Het zijn vaak intensieve trajecten waar - naast strategische en persoonlijke overwegingen - ook veel juridische documentatie bij komt kijken. Bij een dergelijk proces is het verstandig om in een vroeg stadium een ervaren juridisch partner aan je zijde te hebben.
Lees meer

Geschillen

Niemand zit te wachten op een conflict. Toch is een juridisch geschil of conflict soms niet uit de weg te gaan. Dit kan variëren van een geschil over een aankoop, een geleden schade of een verschil van mening over eigendomsrechten.
Lees meer

Herstructurering en insolventierecht

Het pad van ondernemen kent kansen en uitdagingen. Soms is het handig om de structuur van uw onderneming aan te passen. Deze herstructurering kan verschillende redenen hebben; de groei van uw onderneming, een fiscale context of een dreigend faillissement.
Lees meer

Internationaal ondernemen

De wereld wordt steeds kleiner en steeds meer bedrijven ondernemen buiten de eigen landsgrenzen. Internationaal zakendoen biedt enorm veel kansen, maar kent ook juridische uitdagingen. Kienhuis Legal is uw business partner in internationaal ondernemen.
Lees meer

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Ondernemingen

Simone Gringhuis - Kars

Senior faillissementsmedewerker

Job ter Horst

Kandidaat-notaris

Britt Gankema

Kandidaat-notaris

Lesley Broos

Advocaat (Partner), Bestuur

Frank Röben

Notaris (Partner)

Allard Schuering

Notaris (Partner)

Rob Mollema

Notaris (Partner)

Anna Tenhagen

Kandidaat-notaris

Eduard Lievens

Senior advocaat

Jacobine Tinselboer

Notaris (Partner)

Kristina Adam

Senior advocaat

Roeland de Bruin

Senior advocaat

Daniël de Haan

Associate Partner

Mark Huizenga

Associate Partner

Marc van Rijnsoever

Advocaat (Partner)

Herbert Heidkamp

Juridisch medewerker

Simone Wolthuis

Juridisch medewerker

Matthijs van Rozen

Notaris (Partner), Bestuur

Tessa Krops

Kandidaat-notaris

Hendrie Aarnink

Advocaat (Partner)

Robbert Haas

Juridisch medewerker

David Bos

Advocaat (Partner)

Marjan Koelemeijer

Associate Partner

Arjen Westerdijk

Advocaat (Partner)

Joost van Ruiven

Advocaat (Partner), Bestuur

John van Schendel

Senior advocaat

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.