Project- en gebiedsontwikkeling

Project- en gebiedsontwikkeling zijn vaak langdurige trajecten. Daarbij spelen belangen van verschillende partijen een rol; gemeenten, ontwikkelaars, beleggers, grondeigenaren, woningcorporaties, ondernemers en omwonenden. Dit brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee. Het is dan prettig te worden bijgestaan door een partner die hier ervaring in heeft.Diverse juridische vragen

In een traject van projectontwikkeling moeten keuzes worden gemaakt ten aanzien van de ontwikkelstrategie, het grondbeleid, kostenverhaal en de samenwerkingsstrategie tussen alle projectpartners. Hier komen diverse juridische vragen bij kijken. Moet de samenwerkingspartner bijvoorbeeld worden aanbesteed? Mogen gronden in het plangebied één op één worden gegund aan marktpartijen, bijvoorbeeld in het kader van grondruil? En hoe wordt de grondwaarde precies bepaald?

Het kan voorkomen dat de gemeente alleen een faciliterende rol wenst te hebben bij een ontwikkeling. Dan is het zowel voor de betrokken marktpartij als voor de gemeente van belang om de afspraken op zodanige wijze te formuleren, dat er geen aanbestedingsplicht ontstaat. Dit kan lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer de gemeente wel een beslissende invloed wil hebben op het ontwerp. Of wanneer het werkzaamheden aan het (toekomstige) openbaar gebied betreft. Onze adviseurs helpen u hierbij.

Wat we doen

Wij adviseren en procederen voor alle partijen; gemeenten, ontwikkelaars, beleggers, aannemers en woningcorporaties. Voor de omgevingsrechtelijke aspecten en de volgende fase van de ontwikkeling kunt u eveneens bij ons terecht. Met onze expertise kunnen wij u dus gedurende het gehele proces begeleiden. Bijvoorbeeld met advies over staatssteun, aanbestedingsrecht en de toepassing van het Didam-arrest, maar ook met het opstellen van een aanbestedingsleidraad. Daarnaast kunnen wij de benodigde overeenkomsten zoals een intentieovereenkomst, samenwerkingsovereenkomst of anterieure overeenkomst opstellen of beoordelen. Een legal partner voor de gehele procedure; wel zo handig!

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Project- en gebiedsontwikkeling

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.