In de dynamische mediawereld is snelle juridische ondersteuning haast onmisbaar. Publieke belangen, zoals de vrijheid van meningsuiting, en de persvrijheid in het bijzonder, verhouden zich vaak slecht tot private belangen zoals reputatiebescherming, privacy en portretrecht. Daardoor kan het flink schuren. Precies op dit snijvlak beschikt Kienhuis Legal over uitgebreide expertise om uw belangen te behartigen.

De mediawereld

Onrechtmatige uitingen, smaad, laster of rectificaties, de mediawereld zit vol met juridische kwesties. Hier kunt u ook mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het tegenhouden van een publicatie over uw onderneming of schending van uw portretrecht. Vaak is dan een snelle en goed doordachte reactie nodig.

Reputatie

Onze advocaten mediarecht begrijpen de subtiliteiten van persvrijheid en de rol van de media als geen ander. Maar zeker ook de waarde van uw (persoonlijke) reputatie. Of het nu gaat om journalistieke integriteit, publicaties op radio, tv, internet, sociale media, of privacy kwesties, Kienhuis Legal staat voor u klaar.

Wat we doen

Kienhuis Legal beschikt als een van de grotere kantoren over de luxe van zeer specialistische teams op diverse rechtsgebieden. Met de huidige complexiteit van het recht is dat essentieel voor professionele juridische ondersteuning. We geven gespecialiseerd advies op het snijvlak van recht, technologie en innovatie en helpen u met onderhandelen over contracten of geschillen. Daarnaast treden we veelvuldig op in procedures over mislukte IT-projecten, privacy kwesties, vraagstukken omtrent intellectuele eigendom en mediarecht.

Passie voor technologie

Kienhuis Legal beschikt over een zeer ervaren team aan gespecialiseerde advocaten met een passie voor media en technologie. Dankzij hun dagelijkse werkzaamheden voor techbedrijven zijn zij goed ingevoerde gesprekspartners. Vanuit die expertise voorzien zij u niet alleen in solide strategisch advies, maar helpen zij ook actief om de (on)mogelijkheden in uw situatie snel en op praktische wijze in kaart te brengen, zodat u tijdig klaar bent voor wat er komen gaat.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Mediarecht

Roeland de Bruin

Senior advocaat

Eduard Lievens

Senior advocaat

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.