Persoonsgegevens en privacy

Veel bedrijven en organisaties beschikken over persoonlijke gegevens van burgers. En zelf deelt u (on)bewust persoonsgegevens van uzelf. Om misbruik te voorkomen zijn er wetten en regels die uw privacy beschermen. De bescherming van persoonsgegevens is uiteraard belangrijk, maar wat er wel en niet mag en hoe dit wordt gehandhaafd is niet altijd duidelijk. Kienhuis Legal helpt u met het vertalen van de regels naar praktische actiepunten.

Rechten beschermen

Persoonsgegevens vertegenwoordigen voor veel organisaties grote waarde en zijn tegelijkertijd van fundamenteel belang voor burgers. Om die waarde maximaal te benutten, de rechten van betrokkenen te beschermen, en tegelijkertijd imagoschade te voorkomen, behoedt Kienhuis Legal u voor de gevolgen van onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. De bescherming van privacy en omgang met data is inmiddels in verschillende wetten en verdragen geregeld. De belangrijkste wet op dit gebied is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in het dagelijks gebruik ook wel privacywet genoemd of GDPR.

Wat we doen

Wij vertalen de open normen uit de AVG en andere regelgeving rondom informatiebeveiliging naar praktische actiepunten. Door dit zorgvuldig te doen verkleinen we de kans op conflicten over de rechtmatigheid van de verwerkingen. Mocht het onverhoopt toch komen tot een (dreigende) boete, of andere maatregelen van de Autoriteit Persoonsgegevens, staan onze specialisten paraat om u bij te staan. Ook als u slachtoffer bent van ransomware of CEO-fraude kunt u bij ons terecht. Of als uw bedrijf geconfronteerd wordt met een datalek. Het stappenplan van Kienhuis Legal helpt u dan snel de juiste juridische stappen te zetten om uw schade te beperken. Meer weten? Neem contact op.


Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.


Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Persoonsgegevens en privacy

Lesley Broos

Advocaat (Partner), Bestuur

Roeland de Bruin

Senior advocaat

Eduard Lievens

Senior advocaat

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.