Duurzaamheid en Energie

In 2050 wil Nederland klimaatneutraal zijn. Met de ambitie om CO2-neutraal te zijn, heeft de Nederlandse regering de afgelopen jaren fors ingezet op het stimuleren van duurzame energievoorzieningen en het beperken van vervuilende ‘uitstoot’. Dit is niet alleen technisch en economisch een uitdaging, maar ook juridisch. Onze specialisten staan u bij in alle aspecten van deze ontwikkelingen.

Samenwerking in de praktijk

Windparken en zonnepanelen zijn voorbeelden van een (noodzakelijke) verandering naar duurzame energie. Toch zit er ook een keerzijde aan deze veranderingen: een overvol netwerk, lange wachttijden voor aansluitingen op het elektriciteitsnet, discussies over EPC-berekeningen en geluidsoverlast van warmtepompen en slagschaduw van windmolens. Dit kan voor juridisch getouwtrek zorgen.

Wij trekken zij aan zij op met opdrachtgevers, aannemers, ontwikkelaars en adviseurs bij vraagstukken over duurzaamheid en energie. De ene keer gaat het om de ontwikkeling van een zonne- of windmolenpark, de andere keer om een discussie met een netbeheerder of het omgaan met discussies over het functioneren van een installatie of gebouw als geheel. Een goede samenwerking leidt tot de beste resultaten. Daar zetten wij ons steeds volledig voor in.

Wat we doen

Onze specialisten worden in alle fasen van projecten ingeschakeld om te adviseren of bijstand te verlenen bij juridische vraagstukken rondom duurzaamheid en energie. Naast het beoordelen van overeenkomsten voor duurzame en innovatieve energieoplossingen, adviseren we ook in aansprakelijkheidskwestie. Door op strategisch niveau mee te denken, concrete vragen te beantwoorden, of door obstakels weg te nemen helpen wij de doelen van onze cliënten zo snel en efficiënt mogelijk te bereiken.

Heeft u juridische hulp nodig op de weg naar duurzaamheid? Onze advocaten staan voor u klaar.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Duurzaamheid en Energie

Robert de Vries

Advocaat (Partner)

Marianne ten Feld - Sprik

Senior advocaat

Jessica Alvarez Castaño

Juridisch medewerker

Richard Schaefers

Notaris (Partner)

Joris Schoenmaeckers

Juridisch medewerker

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.