Vergunningen

Vergunningen zijn er in vele soorten en maten. Voor veel activiteiten is een vergunning nodig. Denk aan een omgevingsvergunning voor een verbouwing of een exploitatievergunning voor horeca. Via wetten en verordeningen hebben we dit vastgelegd. Het is mogelijk om een besluit tot het verlenen of weigeren van een vergunning aan te vechten en daarbij een beroep te doen op deze regels.

Het omgevingsrecht

In het omgevingsrecht draait het vaak om vergunningen. Een omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning of een milieuvergunning voor uw bedrijf. Soms moet u deze al aanvragen voordat u begint met een bedrijf. Dit hangt af van de branche. Ook als u een bedrijfspand wilt verbouwen of uitbreiden, heeft u over het algemeen een vergunning nodig. Maar ook als u een reclamebord ophangt, bemiddelt in de verhuur van woningen of gaat ondernemen in een recreatiegebied, ontkomt u niet aan de geldende (lokale) regelgeving.

Wat we doen

Het verlenen, verkrijgen of aanvechten van een vergunning is specialistisch werk. Dankzij onze ruime ervaring in het procederen omtrent vergunningverlening kunnen wij u goed helpen. Daarbij kijken wij uiteraard ook naar de mogelijkheid om met alle betrokken partijen tot een adequate oplossing te komen. Een goede regeling buiten de rechtbank om levert vaak meer op dan een gewonnen procedure.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Vergunningen

Herbert Pasveer

Senior advocaat

Ingrid Nauta

Senior advocaat

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.