Familiebedrijf, familiestatuut en opvolging

Een familieonderneming is een bijzondere onderneming. Naast de gebruikelijke problemen die kunnen voorkomen binnen een bedrijf, kunnen ook de familiebanden een rol spelen. Het is daarom essentieel om afspraken goed vast te leggen. Een familiestatuut kan daarbij helpen. Hierin wordt het gedachtegoed van de familie, de wensen voor de toekomst en de verhoudingen in de basis vastgelegd.

Wie krijgt het voor het zeggen?

Als de wens is dat een bedrijf van de ouders overgaat naar de kinderen, roept dat de nodige vragen op. Want willen de kinderen dat wel? En wat als de één wel wil en de ander niet? En hoe werkt het als kinderen nog minderjarig zijn? En wat als er onverhoopt iets gebeurt met de ouders, wie krijgt het dan voor het zeggen? Met deze, en overige vragen kan Kienhuis Legal u helpen.

Vastleggen van afspraken

Onze notarissen op het gebied van ondernemingsrecht en familierecht werken nauw samen en zijn bedreven in het opstellen van de nodige documenten en het structureren en vastleggen van afspraken. Ook de zeggenschap en de verhoudingen worden goed vastgelegd.

Wat we doen

Wij adviseren u over de positie en rol van partners en (minderjarige) kinderen en andere betrokkenen. En we helpen met het opmaken van (levens-)testamenten. Deze zijn van groot belang in het geval van overlijden of wanneer de eigenlijke eigenaren niet meer in staat zijn te ondernemen. Helderheid over de toekomst betekent dat u nu met een gerust hart kunt ondernemen.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Familiebedrijf, familiestatuut en opvolging

Henry van Halen

Notaris (Partner)

Maria-Simone Verweij - Grimmelikhuijsen

Toegevoegd Notaris

Jolanda Steenhuis

Juridisch medewerker

Sabine Kerver

Juridisch medewerker

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.