Huwelijk en samenleven

Ook de mooiste momenten in het leven vragen soms om juridisch advies. In het geval van trouwen of samenwonen is het veelal te adviseren om huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst op te laten maken. Zo zorg je dat alles goed is vastgelegd, mocht het later onverhoopt toch tot een scheiding komen.

Eigen vermogen

Trouwen of samenwonen? U zorgt voor een onvergetelijke dag, wij zorgen ervoor dat alles juridisch goed geregeld is. Zo kijken we samen naar het vermogen dat door beide partners is opgebouwd vóór het huwelijk en hoe jullie daar richting de toekomst mee om gaan. Dit geldt ook voor bezittingen en vermogen die tijdens het huwelijk worden vergaard.

Huwelijkse voorwaarden

Heeft u een eigen onderneming? Dan zitten daar altijd risico’s aan vast. Bij een mogelijk faillissement zou u ook (uw gezamenlijke) privévermogen kunnen verliezen. Vaak is het advies om de onderneming buiten de gemeenschap van het huwelijk te laten. Dit noemen we ook wel “trouwen op huwelijkse voorwaarden”. Zo blijven zakelijk en privé gescheiden. Een rustig idee.

Wat we doen

Natuurlijk is iedere situatie uniek. De notarissen van Kienhuis Legal helpen u met het maken van de juiste keuzes, zodat u zowel nu als straks duidelijkheid heeft. Neem gerust contact op met de afdeling familierecht van het notariaat van Kienhuis Legal.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Huwelijk en samenleven

Henry van Halen

Notaris (Partner)

Maria-Simone Verweij - Grimmelikhuijsen

Toegevoegd Notaris

Madeline Westers - Koopmans

Kandidaat-notaris

Jolanda Steenhuis

Juridisch medewerker

Sabine Kerver

Juridisch medewerker

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.