Testamenten

Met een goed testament regelt u zaken voor het geval u er niet meer bent. Nadenken over een testament is niet altijd prettig, maar als alles goed geregeld is, geeft dat rust en duidelijkheid voor als u er niet meer bent voor u en uw naasten.

Geen testament?

Zonder testament gelden de uitgangspunten van de Nederlandse wet. Stel dat u ongehuwd samenwoont en uw partner overlijdt zonder het opmaken van een testament, dan zal het vermogen naar de familie van uw partner gaan. Maar ook een eigen onderneming zou dan automatisch naar uw kinderen gaan. Als u daar andere ideeën over heeft, dan is het dus handig om een testament op te stellen. 

In een testament kunt u bepalen naar wie de erfenis gaat, wie bepaalde goederen krijgt en aan wie u uw onderneming zou willen nalaten. En aan wie niet. Daarnaast kunt u laten vastleggen wie de voogdij over de kinderen zou moeten krijgen en wie het testament voor u uitvoert. 

Erfbelasting

De fiscaliteit speelt een grote rol bij het opstellen van het testament. Een fiscaal vriendelijk testament kan zorgen voor een grote besparing op de (erf)belasting. Wij helpen u met het zo goed mogelijk vastleggen van uw wensen, waarbij we de fiscale regelgeving optimaal benutten. U kunt bijvoorbeeld regelen dat de betaling van de erfbelasting wordt uitgesteld tot na het overlijden van de langstlevende. Of dat een erfenis opeisbaar wordt als daardoor de eigen bijdrage voor de zorg van de langstlevende omlaag gaat en dat bepaalde goederen vrij van belasting aan bepaalde personen toekomen. De wet kent overigens ook mogelijkheden voor (jaarlijkse) belastingvrije giften.

Wat we doen

Alles begint met begrip van uw persoonlijke situatie. De notarissen van onze afdeling familierecht gaan het persoonlijke gesprek met u aan en adviseren u om uw wensen op de meest optimale manier vast te leggen

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Testamenten

Henry van Halen

Notaris (Partner)

Maria-Simone Verweij - Grimmelikhuijsen

Toegevoegd Notaris

Madeline Westers - Koopmans

Kandidaat-notaris

Jolanda Steenhuis

Juridisch medewerker

Sabine Kerver

Juridisch medewerker

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.