IT contracten en geschillen

Mensen en organisaties kunnen vandaag de dag niet meer zonder goede IT systemen. Of het nu over administratieve software gaat of het bestellen van een pizza, alles is verweven met digitale technologie. Bij veel IT-projecten gaat er echter weleens wat mis. Het eindresultaat voldoet dan bijvoorbeeld niet aan de verwachtingen, het project wordt vroegtijdig stopgezet of de oplevering is te laat. Het vooraf maken van goede afspraken is cruciaal om schade in een later stadium te voorkomen.

Voorkom verrassingen

Als de software niet goed werkt, de dataconversie is niet goed uitgevoerd, of het budget en de planning zijn overschreden, zal de aankopende partij niet tevreden zijn. Met een goed IT contract kan dit meestal worden voorkomen, of in ieder geval wordt de kans op een geschil verkleind. Voor beide partijen is het belangrijk om de afspraken en verwachtingen duidelijk op papier te zetten. En aandacht te schenken aan onderwerpen als aansprakelijkheid, garanties, intellectuele eigendom, beëindiging en onderhoud. Gebeurt dit niet, dan kunnen partijen voor verrassingen komen te staan. En dat is niet nodig.

In het geval van conflicten over de IT-infrastructuur, applicaties of rechten op de data helpen wij u door middel van onderhandeling en arbitrage. Daarmee proberen we een gang naar de rechter eerst te voorkomen. Mocht een geschil onvermijdelijk zijn, dan werken we samen naar de beste uitkomst voor uw situatie.

Wat we doen

We helpen met de bescherming van uw IT-toepassingen en adviseren over het veiligstellen van de databases. De juridische kant van software en Cloud-oplossingen kent geen geheimen voor onze specialisten en ook in het geval van een IT-audit kunt u bij ons terecht. Wilt u een innovatief product op de markt brengen zoals een zelfrijdende auto, drone of intelligente camera en vraagt u zich af met welke regels u rekening dient te houden? Onze juridische IT experts staan voor u klaar. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team IT contracten en geschillen

Lesley Broos

Advocaat (Partner), Bestuur

Roeland de Bruin

Senior advocaat

Eduard Lievens

Senior advocaat

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.