Financiering en zekerheden

Om te kunnen ondernemen is vaak een financiering nodig. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een investering, een bankfinanciering of door de uitgifte van bedrijfsobligaties. Wat altijd samenvalt met een financiering is de wens van de geldverstrekker om zekerheid te krijgen dat de financiering wordt terugbetaald. Dit kan aan de hand van pand- of hypotheekrechten én zakelijke of particuliere borgstellingen. Maar de wetgeving hierover is complex en geldverstrekkers - zoals banken - hanteren vaak veel ‘kleine letters’.

Risico's afdekken

De kredietmarkt is voortdurend aan verandering onderhevig. Naast de traditionele bankfinanciering worden alternatieve financieringsmogelijkheden zoals crowdfunding en fondsenwerving steeds normaler. Als financierende partij wil je dat de zekerheden op de juiste manier zijn vormgegeven en de risico’s zijn afgedekt.

Problemen voor zijn

Bent u juist op zoek naar een financiering? Dan zijn passende voorwaarden en heldere documentatie van belang. Het kan voorkomen dat een bank op termijn uw financiering opzegt of haar zekerheidsrechten wil uitwinnen. Dit kan gebeuren als de verplichtingen structureel niet nagekomen worden, financiële informatie niet tijdig wordt aangeleverd of de structuur van de onderneming wordt gewijzigd zonder voorafgaande goedkeuring van de bank. Dit kan voor financiële problemen zorgen en dat wilt u natuurlijk het liefst voorkomen.

Wat we doen

Onze specialisten hebben veel ervaring met alle aspecten van financiering en zekerheden. Ze begeleiden ondernemingen, financiële instellingen en leasemaatschappijen bij complexe financieringsvraagstukken en -geschillen. Daarnaast bieden wij advies op maat, bijvoorbeeld over hoe u een financiering kunt opzeggen, financieringsafspraken kunt vastleggen en helpen wij bij het beoordelen en vastleggen van de contractuele zekerheden. Ook voor het verstrekken van legal opinionsin het kader van kredietfaciliteiten én voor de daadwerkelijke vestiging van deze zekerheden kunt u terecht bij de specialisten van Kienhuis Legal.

Met onze expertise kunnen wij snel ondersteuning bieden, de gewenste zekerheden in kaart brengen en strategisch adviseren over de beste opties voor uw onderneming.

Snel contact

Voor vragen kunt u ons altijd bellen. Of laat hier uw e-mailadres of telefoonnummer achter, dan wij nemen contact met u op.

Uw bericht is succesvol verzonden

Er ging iets mis, probeer het later opnieuw

U bent nog een paar velden vergeten, controleert u deze nog even?

Team Ondernemingen - Financiering en zekerheden

Job ter Horst

Kandidaat-notaris

Britt Gankema

Kandidaat-notaris

Frank Röben

Notaris (Partner)

Allard Schuering

Notaris (Partner)

Rob Mollema

Notaris (Partner)

Jacobine Tinselboer

Notaris (Partner)

Mark Huizenga

Associate Partner

Marc van Rijnsoever

Advocaat (Partner)

Herbert Heidkamp

Juridisch medewerker

Matthijs van Rozen

Notaris (Partner), Bestuur

Tessa Krops

Kandidaat-notaris

Hendrie Aarnink

Advocaat (Partner)

Marjan Koelemeijer

Associate Partner

Daniël de Haan

Associate Partner

David Bos

Advocaat (Partner)

Anna Tenhagen

Kandidaat-notaris

Waar we bij helpen

Op een praktische, efficiënte en begrijpelijke manier, nemen wij juridische obstakels weg.